donderdag, 16. november 2006 - 9:11

Drenthe wil inwoners meer laten bewegen

Assen

Meer inwoners van Drenthe aan het bewegen krijgen. Dat is de centrale boodschap in de provinciale sportagenda Drenthe Beweegt!. Drenthe Beweegt! is een verzameling van bestaande en nieuwe activiteiten op het gebied van bewegen en sport. Het gaat daarbij behalve om sportstimulering ook om het aantrekken van topsportevenementen naar Drenthe.

Het college wil de komende jaren ruim 2,7 miljoen euro uittrekken voor sport en beweging in Drenthe. Onderdeel van de plannen is het organiseren van een grootscheepse Drenthe Beweegt! campagne waarvoor op 25 november het startsein wordt gegeven.

Op 25 november aanstaande nemen gedeputeerde Anneke Haarsma (PvdA) samen met een brede vertegenwoordiging van burgemeesters en wethouders van de Drentse gemeenten in Assen de aftrap voor de campagne Drenthe Beweegt!, wat beweegt jou?.

De campagne, waarbij intensief met SportDrenthe wordt samengewerkt, heeft tot doel inwoners van de provincie te wijzen op het belang van bewegen, maar ook het plezier dat dit met zich meebrengt. Reden om de campagne te starten is dat uit onderzoek blijkt dat overgewicht, met name bij jonge kinderen, in Drenthe relatief veel voorkomt. In 2007 zullen aan de hand van zes verschillende thema’s activiteiten worden georganiseerd om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen, dan wel bewust te maken van het belang van bewegen.

Gedeputeerde Anneke Haarsma: “Samen met de Drentse gemeenten hebben we in de afgelopen jaren al flink geïnvesteerd in de sportinfrastructuur in Drenthe. Drenthe komt steeds meer op de kaart te staan als dé sportprovincie. Denk bijvoorbeeld aan topsportevenementen, zoals het WK Atletiek voor gehandicapten. Op dat succes willen we voortbouwen. Maar er is meer nodig vind ik. Sport en beweging geven ontzettend veel plezier. Bovendien speelt het een belangrijke rol bij het tegengaan van overgewicht of de aanpak van probleemjongeren. Het is belangrijk dat iedere inwoner van onze provincie zich bewust is van zijn levensstijl. Ik vind dat bewegen daar een vanzelfsprekend onderdeel van zou moeten zijn, daarom roep ik iedere inwoner van Drenthe op om in beweging te komen!�.

Behalve de beweegcampagne gaat de provincie gemeenten in Drenthe ondersteunen bij de uitvoering van projecten op het gebied van buurt, onderwijs en sport. Deze projecten die in 11 Drentse gemeenten gaan starten, hebben tot doel om jongeren sportiever en gezonder te laten leven en probleemgedrag onder jongeren te voorkomen.

Ook trekt het college extra geld uit om sportverenigingen verder te ondersteunen, om sporttalenten in hun ontwikkeling te begeleiden en wil het college investeren in het aantrekken van grootschalige topsportevenementen naar de provincie Drenthe.
Provincie:
Tag(s):