zaterdag, 22. juli 2006 - 18:30

Drentse Fiets 4Daagse neemt extra maatregelen

Diever

Zo als het nu lijkt gaat de 41e Drentse Fiets 4Daagse, het grootste fietsevenement van Nederland, dinsdag zij het met een pakket aan extra maatregelen van start. Het bestuur heeft op basis van de gegevens en adviezen van de GGD en de weersvooruitzichten van Meteo Consult, welke op dit moment bekend zijn besloten dat het verantwoord is de Fiets 4Daagse van start te laten gaan.

De organisatie heeft samen met het Rode Kruis, de voorzitters van de startplaatsen en de horeca een pakket van maatregelen samengesteld, dit pakket zal maandag worden voorgelegd aan het GHOR (Grootschalige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen).

Maandagmiddag komen de voorzitters van de vier startplaatsen en het bestuur opnieuw bij elkaar om de situatie opnieuw in ogenschouw te nemen. Ook wordt dan definitief het besluit genomen of de 41e Drentse Fiets 4Daagse dinsdag van start gaat.

Deelnemers die niet over een goede gezondheid beschikken en bijvoorbeeld last hebben van hart - of longklachten worden geadviseerd om niet deel te nemen aan het evenement. De deelnemers worden er door een brief op gewezen dat deelname op eigen risico is. Verder biedt het bestuur de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen, het rustig aan te doen, een kortere route te fietsen, een “kale� route te vermijden en een rustdag te nemen.

Ook doet het bestuur een dringend beroep op de controleposten en de horeca langs de route om voor extra waterpunten te zorgen. Ook worden er extra bezemwagens ingezet om gestrande deelnemers op te vangen. De routebegeleiders zullen worden voorzien van extra water om uit te kunnen delen aan de deelnemers.
Provincie:
Tag(s):