vrijdag, 14. juli 2006 - 22:07

Drew Henderson wil profbasketbal in Emmen

Emmen

Drew Henderson, de Amerikaanse Emmenaar, wil in Emmen een professionele basketbalclub oprichten. Onder de naam Emmen Eagles moet de club meedraaien in het topbasketbalcircuit waarin ook Hanzevast Capitals uitkomt.

Samen met Eric Wismeijer heeft hij nu zijn schouders gezet onder een ambitieus basketbalproject in Emmen. Hij denkt dat heel Emmen achter de nieuw op te richten club gaat staan omdat Emmen een sportminnende plaats is. “Ons doel is om met Emmen Eagles door te stoten naar de top en Nederlands kampioen te worden�, zegt de gedreven Henderson, die tot voor kort een tweede divisieteam in Amsterdam trainde.

Er zijn ondertussen gesprekken geweest met de gemeente Emmen en handbalclub E&O. Het is de bedoeling dat de thuishal van E&O ook de thuishaven wordt van Emmen Eagles.

Drew Henderson heeft oud-bondscoach Glen Pinas bereid gevonden om te helpen bij de promotie in het komende jaar en de sportieve start in het seizoen 2007. “Ik denk dat zijn kennis van groot belang is voor de progressie van het team. Met mijn contacten in Nederland en in Amerika denk ik dat we een goed team en een professionele organisatie op kunnen zetten.�
Provincie:
Tag(s):