zondag, 22. oktober 2006 - 21:26

Drie aanhoudingen in grootschalig drugsonderzoek

De politie heeft zondag drie mannen aangehouden na een langlopend onderzoek naar grensoverschrijdende drugshandel in het kader van het project Hektor in Venlo. De aanhoudingen werden verricht op Schiphol en in Venlo.

Op de luchthaven Schiphol werd een 30-jarige man uit Blerick en een 30-jarige man uit Venlo aangehouden. Omstreeks 18.30 uur werd in Venlo nog een 34-jarige man uit Tegelen aangehouden. Zij worden alle drie verdacht van het overtreden van de opiumwet en het lidmaatschap van een criminele organisatie, zo meldt de politie. De aanhoudingen zijn het resultaat van een onderzoek naar drugshandel dat in juli dit jaar door het Hektorteam van de politie is gestart rond deze groep. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

In verband met dit onderzoek werden de afgelopen maanden al meer aanhoudingen verricht. Samen met de Duitse politie werden in Hamburg, Braunschweig en Straelen in Duitsland negen drugskoeriers (zeven Duitsers, 2 Nederlanders) en vier afnemers (allen Duitsers) aangehouden en in totaal bijna 200 kilo softdrugs onderschept. De politie ziet de drie aangehouden mannen uit Blerick en Venlo als de hoofdverdachten in dit onderzoek.

De politie heeft dezelfde avond nog vijf doorzoekingen gedaan in een woning in Blerick, twee woningen in Tegelen, een woning in Venlo en in een winkel in Venlo. De politie trof in één van de woningen 300 hennepplanten aan. Wat verder in de woningen en winkel is aangetroffen en in beslag genomen, is nu nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):