dinsdag, 25. juli 2006 - 12:28

Drie aanhoudingen na ongeval op Rijksweg

Breda

Maandagmiddag kort voor 15.30 uur onstond er een ongeval op de A58 ter hoogte van knooppunt Galder. Een personenauto met vier Franse inzittenden, die vanuit Antwerpen richting Tilburg reed, schampte in de bocht van een afrit een vrachtauto en een personenbusje. Daarna belandde de auto tegen de vangrail. Eén van de inzittenden werd door de klap uit de auto geslingerd en raakte gewond aan zijn rechterarm.

De drie andere inzittenden, vermoedelijk drugsgebruikers, stapten uit het voertuig en liepen weg. Nadat zij enkele automobilisten staande hadden gehouden en tevergeefs hadden gevraagd om een lift, renden zij weg.

Omdat deze handelswijze zowel de andere weggebruikers als de politie verbaasde, kwamen verschillende politie-eenheden ter plaatse om de drie te zoeken. Bij deze zoektocht werden eveneens een helikopter van het KLPD en een politiehond ingezet. Uiteindelijk werden de drie inzittenden een uur na het ongeval achterhaald en aangehouden.

De aangehouden verdachten waren twee mannen (33 en 35 jaar oud) en een vrouw (31 jaar), allen met de Franse nationaliteit. Zij waren onder meer in het bezit van spuiten, maar bij de fouillering heeft de politie geen drugs aangetroffen. Het knooppunt Galder is enige tijd afgesloten geweest. Omstreeks 17.00 uur werd de afsluiting weer opgeheven en kon het verkeer zijn weg vervolgen.
Provincie:
Tag(s):