dinsdag, 15. augustus 2006 - 20:34

Drie auto’s op elkaar, drie gewonden

Barneveld

Bij een verkeersongeval tussen drie auto’s op de Stationsweg in Barneveld zijn maandagavond drie personen gewond geraakt. De slachtoffers, een 26-jarige man uit Barneveld en zijn 18-jarige passagier uit Voorthuizen en een 65-jarige man uit Kootwijkerbroek zijn met verwondingen aan de borst, arm en nek naar het ziekenhuis gebracht.

Drie kinderen in de leeftijd van 16, 14 en 10 jaar uit Barneveld die in een andere auto zaten leken niet gewond maar zijn wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks half acht toen een 65-jarige automobilist uit Kootwijkerbroek voorgesorteerd stond op de Stationsweg om linksaf een inrit in te rijden. Op dat moment kwam een 41-jarige vrouw uit Ede achterop die door nog onbekende oorzaak achterop de wagen van de Kootwijkerbroeker botste. Die kwam daardoor op de verkeerde weghelft terecht en botste vervolgens op een tegenligger, een 26-jarige man uit Barneveld.

De Kootwijkerbroeker, de Barnevelder en zijn passagier liepen daardoor verwondingen op. De 18-jarige vrouw is door de brandweer en ambulancedienst uit haar auto gehaald vanwege mogelijk opgelopen letsel. Daarvoor was het nodig dat het dak van de wagen werd losgeknipt. De politie vermoedt dat de slachtoffers geen gordel hebben gedragen.

De 41-jarige vrouw uit Ede was met de schrik vrijgekomen. De kinderen zaten in de auto van de Edese. Gedurende de afhandeling van het ongeval sloot de politie de rijbaan in beide richtingen af. Desondanks waren er nog dertien bestuurders die het inrijverbod genegeerd hadden. Zij kunnen een proces-verbaal thuis verwachten
Provincie:
Tag(s):