vrijdag, 7. juli 2006 - 17:48

Drie betrokkenen bij molest op agent worden niet vervolg

Leeuwarden

Drie 19-jarige mannen die betrokken waren bij het incident tijdens een verkeerscontrole bij Wouterswoude in de nacht van 15 op 16 maart jl., waarbij een politieman werd neergeslagen door een 22-jarige man uit de gemeente Dantumadeel, worden niet vervolgd.

De drie 19-jarigen, de bestuurder en twee inzittenden van de auto die door de politie aan de kant werd gezet, hebben geen aandeel gehad in het feit, zo is uit onderzoek gebleken.

De rijksrecherche heeft onderzoek gedaan naar de rol van de politieman die de bewuste nacht, nadat zijn collega was neergeslagen, zijn dienstwapen heeft getrokken en heeft geschoten.

Een van de inzittenden van de auto, een 19-jarige man uit de gemeente Dantumadeel, werd daarbij in zijn schouder geraakt.
De man heeft hiervan aangifte gedaan. Het onderzoek naar het schietincident is inmiddels afgerond en de bevindingen zijn inmiddels voor advies voorgelegd aan de Landelijke Commissie beoordeling schietincidenten, de zogenoemde Commissie Van der Burg. Het OM Leeuwarden neemt, zodra het advies binnen is, een vervolgingsbeslissing.

Op 6 juli jl. is de zaak tegen de 22-jarige man, die verdacht wordt van poging tot zware mishandeling met voorbedachte raad, voor de meervoudige kamer van de rechtbank Leeuwarden behandeld.

De officier van justitie heeft 15 maanden gevangenisstraf, waarvan vijf maanden voorwaardelijk geëist. De uitspraak is op 20 juli 2006 om 13.30 uur. De verdachte zit nog steeds in voorarrest.
Provincie:
Tag(s):