vrijdag, 23. juni 2006 - 11:29

Drie branden in een nacht

Heerenveen

De politie onderzoekt drie brandstichtingen die in de nacht van donderdag op vrijdag in Heerenveen plaatsvonden. Even voor 03.00 uur kreeg de politie een melding dat er een aantal fietsen voor een horecagelegenheid aan de Gedempte Molenwijk in brand stonden.

Kordaat optreden van medewerkers van de horecagelegenheid, die het vuur met een brandblusser te lijf gingen, voorkwam erger. Eén van de benadeelden, een 16-jarige inwoonster uit Rotsterhaule, deed aangifte.
Nog geen kwartier later kreeg de politie wederom een melding van brandstichting. Op de Schippershof stond een auto in brand. Door de hitte had inmiddels ook een andere auto vlam gevat. De brandweer kon niet voorkomen dat beide auto's geheel verloren gingen. Een naast gelegen pand liep rook- en waterschade op. Een 25-jarige inwoner van Heerenveen heeft inmiddels aangifte gedaan.

Nadat de brandweerlieden de brand hadden geblust en op de terugweg waren naar de brandweerkazerne zagen ze op het Molenplein rook uit een papiercontainer. Ook deze brand bleek te zijn aangestoken. De container liep fikse schade op. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):