donderdag, 7. december 2006 - 16:58

Drie gewonden na lekkage gevaarlijke stof

Weert

Donderdagochtend zijn bij een bedrijf op bedrijventerrein Kampershoek in Weert 3 mensen onwel geworden na een lekkage van peroxyazijnzuur. Negen andere personen hielden lichte klachten over aan de lekkage.

Het voorval vond plaats rond 8.30 uur toen een vrachtauto van een pakketdienst bij een bedrijf op het bedrijventerrein goederen aan het lossen was. Tijdens het lossen van die goederen bleek, dat uit een vat dat in de auto stond peroxyazijnzuur lekte. Peroxyazijnzuur is een giftige, erg brandgevaarlijke stof. Het vat met deze stof was voor een ander bedrijf bedoeld.

Door het vrijkomen van deze stof werden drie personen onwel. Zij werden ter observatie naar het Weerter ziekenhuis gebracht. Zij hadden last van geïrriteerde slijmvliezen. Negen andere personen hadden ook lichte klachten, maar zij hoefden niet voor observatie naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft het lekkende vat veilig gesteld door het in een ander, groter vat te plaatsen en dit af te sluiten. Het vat is afgevoerd. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):