maandag, 15. mei 2006 - 13:35

Drie illegalen aangetroffen bij horecacontrole

Zeist

Bij een controle zondagavond bij vier horecagelegenheden in het centrum van Zeist, werden in twee zaken illegale vreemdelingen aangetroffen. De controle vond plaats omstreeks 20.30 uur en werd uitgevoerd door de politie (waaronder de vreemdelingenpolitie en de wijkpolitie Zeist) in samenwerking met de Arbeidsinspectie en de Belastingdienst.

In één horecagelegenheid werden na een half uur zoeken alsnog twee illegale Chinezen gevonden. Ze zaten verstopt in een opslagruimte. Dit was de derde keer in anderhalf jaar tijd dat er illegalen in het bedrijf werden aangetroffen. De eigenaar had nu maatregelen getroffen om het de politie moeilijk te maken. De achterdeuren zaten op slot en toen de agenten zich lieten zien ging een alarm af en werd het illegale personeel mondeling gewaarschuwd door de eigenaar. Ook liet de hygiëne in de keuken wederom te wensen over. Er wordt gekeken welke maatregelen kunnen worden getroffen tegen het bedrijf.

In een andere zaak werd een man aangetroffen van wie de identiteit niet kon worden vastgesteld. Vermoedelijk gaat het om een illegaal in Nederland verblijvende Turk. Bij de overige twee zaken werden geen overtredingen geconstateerd.
Provincie:
Tag(s):