zaterdag, 10. juni 2006 - 22:01

Drie jongens molesteren drie willekeurige slachtoffers

Amsterdam

Zaterdagmiddag werden drie jongens (17 en 18 jaar) gearresteerd in een fastfood restaurant op het Damrak nadat zij tenminste drie mensen hadden mishandeld. Twee slachtoffers moesten voor behandeling naar een ziekenhuis. Bij de aanhouding van het drietal kwam het ook tot een confrontatie met de politie die pepperspray gebruikte. Een agent raakte bij de arrestatie lichtgewond.

De politie kreeg tussen vier uur en halfvijf drie meldingen binnen dat er ter hoogte van de Heilige weg, 't Spui en in de Kalverstraat mensen zouden zijn aangevallen. Een bewaker van een winkel, een Amerikaanse toerist en een derde persoon raakten gewond op verschillende locaties. Diverse eenheden gingen ter plaatse en troffen de slachtoffers aan.

Terwijl er naar de verdachten werd uitgekeken kwam er een melding binnen dat de daders in een fastfood restaurant op het Damrak zouden zitten. Daar werden drie verdachten gearresteerd die zich hevig verzetten tegen hun aanhouding. Er moest pepperspray aan te pas komen om de amokmakers onder controle te krijgen.

De politie bleek door drie knapen van circa 12 jaar op het goede spoor te zijn gezet. Het dappere drietal had eerder gezien hoe de Amerikaanse toerist knock-out op straat lag en was hier hevig door ontdaan. Toen zij nietsvermoedend iets wilden eten kwamen zij nagenoeg naast de daders te ziten. Zij hoorden hoe de verdachten spraken over de mishandelingen en seinden de politie in.
Provincie:
Tag(s):