vrijdag, 20. oktober 2006 - 17:58

Drie jongeren verantwoordelijk voor vijftien vernielingen

Groningen

De politie heeft onlangs vijftien zaken van vernieling opgelost in het westelijk gedeelte van de stad. De politie heeft voor deze vernielingen drie jongeren van 18, 18 en 19 jaar, allen uit Groningen aangehouden.

De politie kwam de knapen eind september op het spoor na een vernieling van een woning in de wijk De Held. Een getuige had een jongen na de vernieling een woning zien binnengaan. De politie wist vervolgens de verdachte, een 18-jarige jongen uit de stad, op heterdaad in te rekenen. De getuige kreeg voor zijn alerte melding een bloemetje van de politie.

Vervolgens werden ook de twee andere verdachten ingerekend. Na diverse verhoren van het trio kwam naar voren dat zij zich eind september schuldig hadden gemaakt aan vijftien vernielingen in de wijken Vinkhuizen, Gravenburg, De Held en de Schildersbuurt.

De verdachten pleegden vooral vernielingen na een bezoek aan de binnenstad. Zo vernielde men ruiten van woningen en auto’s. De eerste vernieling werd gepleegd op de Westersingel toen een fiets door de ruit van een woning werd gegooid. Daarna gingen de knapen verder via de Kraneweg, Zilverlaan, Goudlaan, Anna Blamanstraat en de James Baldwinstraat. Ook op deze locaties werden vernielingen gepleegd door stenen vanuit tuinen door ramen van woningen te gooien.

In sommige gevallen raakten ook apparatuur en andere eigendommen, die achter de ramen stonden, beschadigd. Door de vernielzucht van de knapen is ongeveer 10.000 á 20.000 euro aan schade ontstaan.
Provincie:
Tag(s):