vrijdag, 29. september 2006 - 18:47

Drie keer onder invloed en twee keer te hard

Hardenberg

Donderdagavond werden bij verschillende politiecontroles in Hardenberg en omgeving drie bestuurders betrapt op het besturen van hun voertuig, terwijl zij onder invloed van alcohol waren. Twee automobilisten konden meteen hun rijbewijs inleveren omdat zij de ter plaatse geledende maximum snelheid met meer dan 50 km/u hadden overschreden.

Donderdagavond is tegen een 17-jarige snorfietser uit Bergentheim proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Bruchterweg bleek dat hij alcohol gedronken had. De blaastest aan het politiebureau scoorde 320 ug./l. Hij kreeg daarnaast een rijverbod.

De bepalende blaastest van een 22-jarige autobestuurder uit Gramsbergen liet eens score zien van 285 ug./l. Hij werd donderdagavond gecontroleerd op de Parkweg in Hardenberg. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van 3 uren.

Een 21-jarige autobestuurder uit Slagharen werd donderdagnacht op de J.C. Kellerlaan gecontroleerd. Ook hij bleek alcohol gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 120 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.

Donderdagavond werd het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige motorbestuurder uit Bergentheim. Op de Hardenbergerweg reed hij 131 km./u. waar een maximumsnelheid geldt van 80 km./u. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Twenteweg reed een 39-jarige autobestuurder uit Getelo (D) donderdagvond 105 km./u. waar een maximumsnelheid geldt van 50 km./u. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):