vrijdag, 22. september 2006 - 13:02

Drie mannen voor diefstal aangehouden

Almelo

Drie Russische mannen zonder vaste woon of verblijfplaats zijn door de politie aangehouden op verdenking van diefstal. De politie kreeg op donderdag 21 september om 11.40 uur een melding van een poging tot diefstal bij een winkel aan de Woonboulevard in Almelo. Twee mannen zouden zich in de winkel verdacht hebben gedragen en geprobeerd hebben spullen weg te nemen.

Toen het winkelpersoneel liet merken dat zij de mannen in de gaten hield, gingen ze naar de kassa. Daar rekenden ze een product af en probeerden daarbij de kassière op het verkeerde been te zetten, door te beweren met een briefje van 20 Euro te hebben afgerekend in plaats van 5 Euro. De mannen maakten stampij, maar kozen uiteindelijk eieren voor hun geld. Ze liepen naar buiten en gingen er in een auto vandoor.

De gewaarschuwde politie trof de auto aan op de kruising A35 met de Oostweg in Enschede. De mannen van 19, 24 en 26 jaar werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto werden geprepareerde tassen aangetroffen en goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De drie mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):