maandag, 11. september 2006 - 13:43

Drie mannen voor poging tot doodslag aangehouden

Hengelo

In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie om 00.20 uur een melding van een poging tot doodslag. Politieagenten begaven zich naar een woning aan de gebroken glas aan. De 34 jarige hoofdbewoner vertelde dat zojuist een auto op hem was ingereden.

De auto reed achteruit het trottoir op en stopte net voor de woning. De bewoner kon op tijd wegspringen en zijn huis invluchten. Daar pakte hij een honkbalknuppel en sloeg daarmee de ruiten van de auto in. Daarna reed de auto weg in de richting van de Oldenzaalsestraat. De bewoner herkende de daders en belde de politie.

Politieagenten troffen de auto, met daarin twee vrouwen, enige tijd later aan op de Ostadestraat. De vrouwen verklaarden de auto te hebben uitgeleend aan hun partners en met ingeslagen ruiten te hebben teruggekregen. De partners en een vriend, een 44 jarige man uit Wierden en twee Almeloërs van 36 en 38 jaar, konden later op de avond worden aangehouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Vermoedelijk is een langslepend conflict de aanleiding geweest om op de 34 jarige Hengeloër in te rijden. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):