zaterdag, 3. juni 2006 - 23:31

Drie meisjes van 13 omgekomen door ongeval

Zuidbroek

Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn zaterdagavond drie meisjes van 13 jaar om het leven gekomen. De twee andere inzittenden, een jongen van 19 en een meisje van 12 jaar, zijn zwaargewond over gebracht naar een ziekenhuis. De auto waar zij in zaten reed over de Uiterburen tussen Zuid- en Noordbroek. De auto botste in een flauwe bocht tegen een boom. Gezien de schade aan het voertuig gaat de politie er vanuit dat er met hoge snelheid is gereden.

Omwonenden hoorden de klap en verleenden direct eerste hulp. Kort na de melding was de politie, de brandweer en de ambulancedienst met diverse voertuigen aanwezig. Hulp voor de drie dodelijke slachtoffers mocht toen helaas niet meer baten.

Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. De uitslag van de bloedproef moet uitwijzen of de bestuurder daadwerkelijk alcohol heeft gedronken. De auto raakte totaal vernield. De weg is enkele uren afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.

Dit soort ongevallen hebben grote impact op familie en nabestaanden. De hulpverleningsdiensten organiseerden opvang op het gemeentehuis in Menterwolde voor familie en nabestaanden.
Provincie:
Tag(s):