dinsdag, 14. november 2006 - 14:44

Drie personen onwel bij schoonmaken schip

Drie personen zijn dinsdagmorgen onwel geworden bij schoonmaakwerkzaamheden op een trawler in de haven van Velsen-Noord. Het drietal raakte onwel aan boord van dit vissersschip uit Scheveningen tijdens een schoonmaak van de balasttanks.

De drie slachtoffers zijn overgebracht naar het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Het schip lag afgemeerd aan de Velserkade van Zijkanaal A in Velsen-Noord. Regiopolitie, brandweer en ambulance waren snel te plaatse.

Het onderzoek richt zich op de middelen waarmee de schoonmaakwerkzaamheden werden verricht. In de ballasttanks bevonden zich op dat moment vier medewerkers. De balasttanks bevinden zich tussen de wand en het ruim van het schip en hebben een inhoud van ongeveer 120 m3. Drie raakten onwel en een vierde kon alarm slaan.

Twee personen waren al weer bij kennis nadat zij het schip hadden verlaten en zijn uit voorzorg toch overgebracht naar het ziekenhuis. Het derde slachtoffer was in het ziekenhuis al weer redelijk opgeknapt. Naar verwachting zullen zij geen schadelijke gevolgen aan het incident overhouden. Er was geen gevaar voor de omgeving.

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt in samenwerking met de Arbeidsinspectie een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):