vrijdag, 10. maart 2006 - 15:19

Drie probleemjongeren aangehouden

Beesterzwaag

De inwoners en winkeliers van Zwaagwesteinde ergeren zich de laatste tijd aan het overlast gevende gedrag van de jeugd. Donderdagmiddag is in verband hiermee in Zwaagwesteinde een controle gehouden. Ook is gecontroleerd op grond van de Opiumwet.

In het winkelcentrum zijn drie verdachten aangehouden: een 22-jarige en een 21-jarige inwoner van Zwaagwesteinde en een 18-jarige inwoner van Twijzelerheide.
Er werd gedeald vanuit een personenauto. De bestuurder hiervan, de 22-jarige verdachte, moet zich verantwoorden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid. Het gaat om het besturen van een auto terwijl de bestuurder reed onder invloed van drugs. Ook bracht de man het verkeer in gevaar. Tevens is de auto van deze verdachte in beslag genomen, gezien de slechte technische staat van het voertuig.

De 18-jarige uit Twijzelerheide is voor nader onderzoek in het kader van de Opiumwet in verzekering gesteld. Tevens is een hoeveelheid drugs in beslag genomen.
Daarnaast zijn zeven bekeuringen uitgeschreven voor overlast in het centrum, zoals rondhangende jeugd bij het bejaardentehuis en hard rijden door het centrum.
De politie zal de komende tijd regelmatig zowel in uniform als burger controleren. Bij overlast zal onmiddellijk een proces verbaal worden opgemaakt . Ook wordt extra gecontroleerd op het handelen in drugs.
Provincie:
Tag(s):