donderdag, 2. maart 2006 - 11:59

Drie projecten op Kanaaleiland

Sas van Gent

Op vrijdag 3 maart zal wethouder A.M.G. van Waes samen met gedeputeerde A.J.G. Poppelaars drie nieuwe projecten op het Kanaaleiland in Sas van Gent openen. Om 15.00 uur begint de bijeenkomst voor genodigden. Om 20.00 uur is er een lampionnenoptocht voor iedereen.

Het Kanaaleiland is een aantrekkelijk deel van Sas van Gent geworden door de realisatie van drie toeristisch-recreatieve voorzieningen. De voormalige sluis is in ere hersteld, een nostalgische haven wordt een thuishaven voor oude schepen en er is een wandelpromenade aangelegd die tevens is opgenomen in de bestaande Schepentrekkersroute van de VVV.

Mede dankzij de Heemkundige Kring, de Stadsraad, Stichting Vitaal Sas van Gent, VVV Zeeuws-Vlaanderen en Watersportvereniging ’t Sas is de ontwikkeling tot stand gekomen. Om dit te vieren en alle betrokkenen te bedanken, is er op 3 maart om 15.00 uur een bijeenkomst voor genodigden. ’s Avonds is er een lampionnenoptocht voor iedereen.

Via de scholen in Sas van Gent zijn uitnodigingen verspreid voor de lampionnenoptocht. Vanaf 19.30 uur worden de lampionnen uitgereikt op het Keizer Karelplein, op de hoek van de Stevensstraat. Om 20.00 uur vertrekt de optocht onder muzikale begeleiding van dweilband ‘Damasjeernie’ voor een route over het Kanaaleiland. Bij slecht weer gaat de lampionnenoptocht niet door.

De Heemkundige Kring heeft in het voormalige stadhuis aan de Westkade een expositie samengesteld met o.a. een maquette en filmbeelden van het oude Sas van Gent. Deze is voor iedereen gratis toegankelijk op zaterdag 4 maart en zondag 5 maart van 14.00 tot 17.00 uur.
Provincie:
Tag(s):