dinsdag, 5. december 2006 - 11:15

Drie verdachten voor brandstichting aangehouden

Joure

In de periode van april tot begin november van dit jaar heeft de politie drie mannen uit Joure aangehouden op verdenking van diverse brandstichtingen in Joure.

In die periode werden onder andere coniferenhagen, containers, schuttingen en andere goederen in de directe nabijheid van voornamelijk woningen in brand gestoken. Daardoor liepen die woningen en de inwoners daarvan gevaar.

Op dinsdag 28 november werd een 18-jarige inwoner van Joure aangehouden. De andere twee verdachten, een 20-jarige en een 23-jarige inwoner van Joure, werden op maandag 4 december aangehouden. Het vermoeden bestaat dat de verdachten in verschillende samenstellingen, dan wel alleen, brand hebben gesticht.

De woningen van de verdachten werden op verzoek van de officier van justitie en onder leiding van de rechter-commissaris, doorzocht. Hierbij werden een aantal goederen in beslaggenomen voor nader onderzoek.

Onderzocht wordt tevens of de verdachten betrokken zijn geweest bij een woningbrand in Joure op zaterdag 14 oktober, waarbij een 78-jarige vrouw zwaar gewond raakte. Een scootmobiel die onder een afdak bij haar woning stond was in brand gestoken; de brand sloeg via het afdak over naar de woning.

De drie verdachten zitten vast. Het onderzoek is nog in volle gang en het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):