donderdag, 19. januari 2006 - 9:05

Drie verschillende aanrijdingen binnen 600 meter

Op de Rijksweg A31 was het woensdag een complete chaos. Binnen vier uren gebeurden er drie verschillende plaatsen aanrijdingen. De aanrijdingen vonden ook nog eens plaats binnen een straal van 600 meter.

De eerste aanrijding vond plaats rond 17.08 uur onder Schalsum. Een 78-jarige automobilist uit Oosterbierum en een 53-jarige automobilist uit Harlingen reden achter elkaar. De 53-jarige reed met een snelheid van ongeveer 90 km. De andere auto reed met een snelheid van ongeveer 120 km. Op een gegeven moment haperde de motor van de auto van de 53-jarige en hij wilde de vluchtstrook oprijden. De bestuurder zag de 78-jarige van achteren naderen en kon niet meer aan de kant. De 78-jarige zag plotseling de bijna stilstaande auto van de 53-jarige. Hij heeft nog geprobeerd te remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

De tweede aanrijding rond 17.25 uur. Hierbij reed een 48-jarige automobilist uit Menaldum in de richting van Franeker. Hij moest afremmen in verband met de eerste aanrijding die gebeurd was op de A31. Een 71-jarige automobilist uit Franeker zag te laat, dat zijn voorganger afremde en botste met de voorzijde tegen de auto van de 48-jarige automobilist aan. De passagier van de 71-jarige is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Het laatste ongeval in deze korte tijd gebeurde rond 20.00 uur. Een 56-jarige automobilist uit Sint Annaparochie reed over de Westergowei en wilde links afslaan om zijn weg over de A31 te vervolgen. Hij zag daarbij een 36-jarige automobilist uit Scharnegoutum over het hoofd die ook over de Westergowei reed en richting Sint Annaparochie wilde rijden. De 56-jarige en een 54-jarige vrouw uit Sint Annaparochie zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden met rug- en nekklachten.
Provincie:
Tag(s):