maandag, 27. maart 2006 - 11:02

Drie vrouwen aangehouden voor kredietfraude

Venlo

De politie heeft in januari twee vrouwen uit Arnhem en een vrouw uit Venray aangehouden die worden verdacht van oplichting. Volgens de politie maken zij onderdeel uit van een oplichtersnetwerk dat mogelijk landelijk opereert. De politie Limburg-Noord heeft het onderzoek uitgevoerd samen met de financiële specialisten van het Interregionaal Bureau Geld- en Waardeverkeer (IBGW) Zuid Nederland. Dit maakte het korps maandagochtend bekend. Ook andere politiekorpsen in het land onderzoeken de oplichtingspraktijken, aldus de politie.

De twee vrouwen uit Arnhem van 19 en 20 jaar oud en een 21 jarige uit Venray, gingen met valse loonstaten en arbeidscontracten naar verschillende banken in Midden- en Noord-Limburg en sloten daar leningen af van tussen de € 10.000 en € 15.000 euro. Dat lukte enkele keren. Het geld dat zij enkele dagen later inden moest afgedragen worden aan de leverancier van de valse loonstaten. De vrouwen kregen een vergoeding voor hun diensten.

Bij een bank in Midden-Limburg werden de overhandigde documenten niet vertrouwd en schakelde de bank de politie in. Toen de 19-jarige vrouw uit Arnhem het afgesproken krediet wilde innen, werd zij door de politie aangehouden.

De politie waarschuwt vrouwen zich niet met dergelijke oplichtingspraktijken in te laten.
Provincie:
Tag(s):