zaterdag, 16. december 2006 - 16:43

Drie vuurwapens in beslag genomen

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft in de nacht van donderdag op vrijdag, in een woning aan de 's-Gravendijkwal drie vuurwapens in beslag genomen. Rond kwart voor tien werd, naar aanleiding van een verkeersonenigheid op de Tjalklaan, een 24-jarige Rotterdammer bedreigd met een vuurwapen.

Het slachtoffer deed hiervan aangifte waarna aan de hand van het opgegeven kenteken de eigenaar werd achterhaald. Dit bleek een 28-jarige Rotterdammer die verbleef in een kamer op de 's-Gravendijkwal. Tijdens de aanhouding van de verdachte werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel werd bij een 23-jarige Rotterdammer die eveneens in de woning verbleef een busje peperspray aangetroffen. Ook hij is aangehouden.

Tijdens nader onderzoek zijn in een andere kamer, eveneens in het pand aan de 's-Gravendijkwal, de drie vuurwapens aangetroffen. De recherche zet het onderzoek naar de eigenaar van deze vuurwapens voort.

De 28-jarige Rotterdammer is in verzekering gesteld, de 23-jarige man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal voor de Wet Wapens en Munitie opgemaakt. De peperspray is eveneens in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):