vrijdag, 10. februari 2006 - 15:27

Driek van Wissen; snertdichter tijdens WK Snertkoken

Groningen

Driek van Wissen, Dichter des Vaderlands, zal bij de prijsuitreiking op het WK snertkoken een speciaal Snertgedicht gaan voordragen, dat zegt Marianne Wijnhold van organisatieburo Wijnhold Internal Affairs en organisator van het WK Snertkoken.

De Snertjury voor het WK Snertkoken en het WK Hollandsche stamppot in Groningen op vrijdag 17 februari 2006 is nu compleet. Opnieuw maakt Johan Klein Gebbink, chefkok van het Nederlands Elftal deel uit van de Snertjury. Zijn drukke voorbereidende werkzaamheden voor het komende WK voetbal in Duitsland waren geen belemmering om weer met veel enthousiasme aan de jury deel te nemen.

Wij stellen de Snertjury hierbij graag aan u voor:

  • Jan Dales uit Loppersum, voorzitter van de jury en deskundige op het gebied van peulvruchten en streekgerechten.

  • Johan Klein Gebbink, voorheen keukenmanager bij een groot hotelbedrijf, dat trainingskampen verzorgde voor diverse nationale en internationale voetbalclubs. Al jaren chefkok van het Nederlands Elftal in binnen- en buitenland. Daarnaast mede-eigenaar van Kookstudio Cookdown in Heelsum.

  • Janet Wesseldijk-Bos, horeca-ondernemer van het Trefcentrum in Bedum. Willemijn Kaptein , Hoofd Marketing en Communicatie van Stichting Vrienden van het Platteland en Eindredacteur van het kwartaalmagazine Platteland. Mede-Organisator van de jaarlijkse Week van het Platteland, met ontmoetingen op het platteland tussen burgers en buren.

  • Jan Luik uit Staphorst, chefkok van het gerenommeerde Hotel Restaurant Waanders in Staphorst. In 2003 werd het restaurant door een landelijk dagblad uitgeroepen tot het beste restaurant waar de lekkerste snert werd geserveerd.


Door de grote toeloop van kandidaten kunnen er geen nieuwe deelnemers meer geplaatst worden voor de wedstrijd WK Snertkoken en het WK Hollandsche Stampotkoken 2006.
De deelnemers komen uit het hele land. Er zijn nu 30 snertkokers en 13 stamppotkokers.

Via de website Oud Hollandse gerechten kan men zich alleen nog op de wachtlijst plaatsen.

De deelnemers strijden op vrijdag 17 februari 2005 om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.

De goede samenwerking met het Noorderpoortcollege sector Horeca, aan de Ketwich Verschuurlaan 102 in Groningen kan de Stichting Oud Hollandsche Gerechten Groningen de deelnemers veel bieden. De deelnemers gaan op vrijdag 17 februari 2006 vanaf 9.30 uur hun eigen speciale recept bereiden. Ik maak de lekkerste snert, krijgt de organisatie vaak te horen. Nu zal blijken wie de allerlekkerste snert gaat bereiden. Ieder krijgt dan ook een eigen kookunit ter beschikking, waarop volop gelegenheid is de lekkerste snert en Hollandsche stamppot voor te bereiden. Het is opvallend dat naast de huisvrouw en huisman, ook vele koks aan deze wedstrijd meedoen.
Provincie:
Tag(s):