vrijdag, 18. augustus 2006 - 15:12

Drinkwater Doorn besmet met bacterie

Doorn

De Bronwaterleiding Doorn heeft tijdens een reguliere bemonstering geconstateerd dat in een klein gebied in Doorn de clostridia-bacterie in het drinkwater voorkomt. De Bronwaterleiding heeft daarom de gemeente verzocht de bewoners te informeren dat het drinkwater vanaf dit moment niet meer direct geschikt is voor consumptie. De betrokken bewoners zijn inmiddels per brief geïnformeerd. De gemeente adviseert de bewoners het water voor consumptie drie minuten te koken. Voor wassen, koken en dergelijke kan het water op normale wijze gebruiken.

De Bronwaterleiding Doorn stelt alles in het werk de besmetting in het waternet zo spoedig mogelijk te verhelpen. Ook in het weekend worden de leidingen doorgespoeld. Op dit moment valt nog niet aan te geven wanneer het drinkwater weer aan alle eisen voldoet en voor consumptie geschikt is.

De symptomen van de besmetting kunnen zich uiten in: diarree, misselijkheid, buikkramp en koorts. Ook de huisartsen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de drinkwaterbesmetting.
Provincie:
Tag(s):