zondag, 2. april 2006 - 13:58

Dronken agressieve automobilist rijdt zonder rijbewijs

Weert

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige Weertenaar aangehouden die door zijn agressieve rijstijl de aandacht trok en bij de controle geen medewerking gaf.

De politie zag de automobilist over de Emmasingel rijden. Ter hoogte van de Oelemarkt wilde hij een fietser inhalen en gaf daarbij vol gas zodat zijn achterwielen zeer snel ronddraaiden. De man kreeg hiervoor een stopteken, wat hij negeerde, waarna hij op de parkeerplaats van de Kasteelsingel stopte.

Bij het aanspreken door de agenten bleek de man onder invloed te zijn, reageerde agressief en verleende geen enkele medewerking, maar liep zelfs weg. Hierop hielden de agenten hem aan en werd hij overgebracht naar het bureau. De man beledigde ondertussen de agenten.

Ook aan het bureau bleef de man tegenwerken. Hij moest met geweld worden gefouilleerd en uitte beledigende en bedreigende opmerkingen. Ook wilde hij geen medewerking verlenen bij de ademanalyse. Bij controle van zijn gegevens bleek dat hij zonder rijbewijs reed, omdat dit bij een eerdere controle al was ingevorderd. De verdachte werd ingesloten ter ontnuchtering en is in de loop van zondagmorgen in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):