zondag, 5. november 2006 - 14:09

Dronken automobilist richt ravage aan

Landgraaf

Een dronken automobilist uit het Duitse Aken heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote ravage aangericht, nadat hij op de Graverstraat in Kerkrade een aanrijding had veroorzaakt.

De auto werd na een zoektocht van de politie op de Europaweg-Zuid in Landgraaf zwaar gehavend aangetroffen.

Op de Graverstraat botste de Akenaar met zijn auto tegen een links van de weg geparkeerde auto en reed daarna door. Agenten die uitkeken naar de doorrijder, werden op de Holzstraat in Kerkrade aangesproken door een getuige die vertelde er zojuist een auto met hoge snelheid voorbijkwam, die kennelijk een klapband had gehad. Op de verdere route richting Landgraaf werden stukken rubber van een autoband en diverse krassporen op het wegdek aangetroffen. Op de Gravenweg in Eijgelshoven belandde de auto op de middenberm waar twee aanduidingsborden omver werden gereden.

Uiteindelijk leidden duidelijke krassporen, veroorzaakt door twee kapotte banden, naar de plaats waar de Akernaar met zijn auto was gestopt. Een blaastest wees uit de man een bloed/alcoholgehalte had van 2 promille. Hij werd ingesloten, terwijl zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):