zaterdag, 16. september 2006 - 17:13

Dronken automobilist sleurt agente mee

Den Bosch/Rosmalen

Bij een poging een 46-jarige dronken automobilist uit ’s-Hertogenbosch aan te houden, is een agente door de auto van de verdachte meegesleurd. De politie kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding van een ruzie in een woning in de wijk de Haaren in Den Bosch. Zowel de bewoonster als de verdachte bleken behoorlijk aangeschoten te zijn. De verdachte wist in zijn auto te gaan zitten en deed de portieren op slot.

Agenten probeerden hem uit de auto te halen, waarop de man met hoge snelheid wegreed. De man had aangegeven zich van het leven te willen beroven. Bij een achtervolging negeerde de man diverse stoptekens en reed op onverantwoorde wijze.

Bij de Bruistensingel werd de auto tot stoppen gedwongen. Een agente probeerde het portier open te trekken. Op dat moment gaf de man vol gas terwijl de agente met haar hand klem zat in de portiergreep. De agente werd daardoor een aantal meters met de auto meegesleurd. Zij bleef ongedeerd.

De verdachte reed daarna tegen het verkeer in de A2 op richting Utrecht. Onderaan de afrit keerde man en vervolgde zijn weg in de richting van Eindhoven. Hij nam de A59 en de afslag Berlicum. Daar wist een agent de ruit van de auto in te slaan in een poging de man aan te houden. De bestuurder gaf daarop weer vol gas.

Uiteindelijk werd hij door de politie klem gereden op de kruising Kennedylaan/Churchillaan in Rosmalen. Een agent gebruikte pepperspray en maakte aan de onveilige situatie een einde. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. Zijn auto is inbeslaggenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Eén agent liep lichte snijwonden op en enkele politievoertuigen bleken na bij de actie lichte schade te hebben opgelopen.
Provincie:
Tag(s):