vrijdag, 22. december 2006 - 10:05

Dronken automobilist veroorzaakt frontale botsing

Kollumerzwaag

Donderdagavond is een 23-Jarige automobiliste uit Groningen gewond geraakt bij een frontale botsing op de Foarwei. De veroorzaker van dit ongeval, een 27-Jarige automobilist uit Kollumerzwaag, had vermoedelijk een glaasje teveel op.

De inwoner van Kollumerzwaag naderde een wegversmalling, terwijl uit tegenovergestelde richting de 23-Jarige automobiliste uit Groningen naderde. Hij probeerde nog net voor deze auto de wegversmalling te passeren, maar schatte de afstand en snelheid van de tegenligger verkeerd in en een frontale botsing was het gevolg.

De brandweer moest er aan te pas komen om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Ze werd per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De automobilist uit Kollumerzwaag kwam met de schrik vrij.

Omdat er een vermoeden bestond dat de hij onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek uit de test dat hij inderdaad onder invloed van alcohol verkeerde. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd een proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):