zondag, 26. maart 2006 - 22:04

Dronken bestuurders aangehouden

De politieregio Twente heeft op zaterdagavond/nacht en in de vroege ochtend van de zondag een aantal bestuurders aangehouden die bij controle onder invloed van alcohol bleken te zijn. Allemaal moesten zij hun rijbewijs inleveren.

Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 25 maart omstreeks 04.00 uur een auto op de Deldenerstraat in Hengelo rijden. De bestuurder daarvan reed met een behoorlijke snelheid en verloor in een bocht bijna de macht over het stuur. Vervolgens zagen de agenten dat de bestuurder het rode verkeerslicht op de kruising met de Oldenzaalsestraat negeerde. De agenten lieten de bestuurder stoppen. Achter het stuur zat een 22 jarige vrouw uit Enschede. Toen de agenten haar aanspraken, kwam hen een alcohollucht tegemoet. De vrouw stapte desgevraagd uit haar auto en had zichtbaar moeite om op haar benen te blijven staan. De agenten hielden de vrouw aan. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,61 promille. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en krijgt proces-verbaal.

Zaterdagavond 25 maart vond omstreeks 20.15 uur een aanrijding plaats op de N36 in Westerhaar. Een 36 jarige man uit Westerhaar was tegen de achterzijde van een voor hem rijdende auto gebotst, die werd bestuurd door een 28 jarige man uit Nijmegen. De 36 jarige bestuurder reed na de aanrijding door. De 28 jarige man is achter hem aangereden, verloor hem echter uit het oog maar had wel het kenteken genoteerd. Toen de 36 jarige man thuis kwam, belde hij zelf de politie en vertelde dat hij een aanrijding had veroorzaakt. Hij gaf aan zodanig geschrokken te zijn dat hij niet was gestopt en zo naar huis was gereden. Hij had alcohol gedronken. Politieagenten hielden hem aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,89 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Een 23 jarige automobilist uit Rijssen werd zondag 26 maart omstreeks 01.50 uur gecontroleerd op de Leidijk in Westerhaar. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed verkeerde, waarop de politie hem aanhield. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,74 promille. De 23 jarige man bleek in augustus 2005 ook al met de politie in aanraking te zijn geweest in verband met het rijden onder invloed van alcohol. Omdat hij beginnend bestuurder is, werd ook zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 25 jarige automobilist uit Osterwald reed zaterdagavond 25 maart omstreeks 23.10 uur slingerend over de N342 in Oldenzaal. Reden voor de politie om hem te controleren. Nadat een blaastest uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, hielden agenten de 25 jarige bestuurder aan. Hij bleek behoorlijk gedronken te hebben, ademanalyse gaf namelijk een uitslag van 2,47 promille.
Het rijbewijs van de man bleek sinds april 2004 ongeldig te zijn verklaard. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):