maandag, 27. november 2006 - 10:59

Dronken bromfietsster rijdt tegen geparkeerde auto

Leeuwarden

Zondagavond is een 16-Jarige bromfietsster uit Leeuwarden aangehouden op Azaleastraat op verdenking van het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Het meisje was in haar dronken toestand met haar bromfiets tegen een geparkeerde auto aangereden. Toen ze vandoor wilde gaan werd dit voorkomen door omstanders. De agenten, die snel ter plaatse waren, probeerden een gesprek met de verdachte te voeren, maar dit bleek niet mogelijk. Het meisje reageerde agressief en wilde de agenten absoluut niet ter woord staan. Hierop werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Omdat er het sterke vermoeden bestond dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde werd haar gevraagd om mee te werken aan een ademanalyse. Ondanks een vordering weigerde ze mee te werken. Na onderzoek bleek tevens dat het meisje niet beschikte over een bromfietscertificaat en ook haar bromfiets bleek niet te zijn verzekerd. Na verhoor en een proces-verbaal mocht ze het politiebureau verlaten.
Provincie:
Tag(s):