woensdag, 29. maart 2006 - 11:10

Dronken doorrijder na ongeval, ramt lichtmast

Amsterdam

In de nacht van dinsdag op woensdag rond half een raakte een 32-jarige automobilist gewond na een aanrijding op de Klaprozenweg. Het slachtoffer had even daarvoor op de Haarlemmerstraat een 25-jarige fietster aangereden die hierbij gewond raakte. De man reed door zonder zich om zijn slachtoffer te bekommeren en werd na een aanrijding met een lichtmast op de Klaprozenweg gearresteerd. Zowel de bestuurder als de fietser zijn opgenomen in een ziekenhuis.

De fietster reed samen met een vriendin over de Haarlemmerstraat in de richting van het Haarlemmerplein. De automobilist reed over de Haarlemmerstraat in de richting van het Singel. Toen de twee elkaar passeerden stuurde de automobilist in de richting van de fietsters, waardoor het slachtoffer ten val kwam. Zij liep letsel aan haar schouder op en diverse kneuzingen over het hele lichaam.

De verdachte reed met hoge snelheid door. Op de kruising Klaprozenweg met de Floraweg reed de man rechtdoor en kwam tot stilstand tegen een lichtmast. Hij liep bij deze aanrijding gebroken ribben op en een hoofdwond. Van de aangehouden verdachte is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs ingevorderd. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):