zondag, 10. december 2006 - 15:53

'Dronken' man dreigt met opblazen treinen

Bussum

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zondag 10 december 2006 een 43-jarige man uit Bussum aangehouden wegens bedreiging, het doen van een valse melding en het doen van een valse melding gerelateerd aan terrorisme.

De verdachte belde zaterdagnacht verschillende keren de politie met de bedreiging politiepersoneel in elkaar te slaan en treinen op te blazen. Dat het om een valse melding ging was snel duidelijk. De verdachte werd zondagochtend aangehouden in zijn woning. Hij heeft aangegeven spijt te hebben van zijn gedrag en wijt dit aan een dronken bui.

De Spoorwegpolitie neemt valse meldingen zeer serieus, omdat deze vrije lijnen in de alarmcentrale bezet houden, politiepersoneel onnodig in actie laten komen en onnodige paniek bij het publiek kunnen veroorzaken. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt. Hij krijgt een dagvaarding om zich te verantwoorden voor de rechter.

De Spoorwegpolitie is onderdeel van het Korps landelijke politiediensten. De Spoorwegpolitie draagt bij aan het verhogen van de veiligheid en leefbaarheid op stations en in treinen. Zij werkt actief mee aan de bestrijding van het geweld in het openbaar vervoer en de aanpak van veel voorkomende criminaliteit.
Provincie:
Tag(s):