woensdag, 12. april 2006 - 14:22

Dronken man ramt gevel cafe

Ede

De Edese politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 38-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens vernieling en het rijden onder invloed. De man bleek na een caféruzie in beschonken toestand in Ede-Zuid tegen de pui van de zaak te zijn gereden.

Kort daarna zou hij ook enkele keren tegen een geparkeerde auto zijn gereden en uiteindelijk op een middengeleider zijn gestrand. Bij het incident raakte niemand gewond.

De Arnhemmer zou omstreeks half één door de uitbater uit het café zijn gezet nadat hij twee bezoekers zou hebben uitgedaagd tot een gevecht. Eenmaal buiten zou de man enkele ruiten van de zaak hebben vernield. Daarna stapte hij in zijn wagen waarop hij de voorgevel van de zaak zou hebben geramd. Toen de man vervolgens wilde wegrijden zou hij ook enkele keren tegen de auto van een getuige zijn gereden en uiteindelijk tegen een middengeleider zijn gebotst. Volgens de getuige zou hij geprobeerd hebben de Arnhemmer nog tegen te houden.

De man sloeg vervolgens op de vlucht maar kon kort daarop op aanwijzen van getuigen in de omgeving van het café worden aangehouden. Bij de Arnhemmer werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,82 (drieënhalf keer de norm). De man bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs en werd ter ontnuchtering ingesloten.
Provincie:
Tag(s):