zondag, 28. mei 2006 - 21:16

Dronken man rijdt tegen rolstoel op feestterrein

Overdinkel

Op het feestterrein aan de Ruhenbergerweg in Overdinkel reed zaterdagmorgen omstreeks 01.10 uur een 24 jarige bestuurder van een personenauto een hekwerk omver. Daarna reed hij tegen een vrouw in een rolstoel aan. De bestuurder reed daarna weg in de richting van de Hajanweg.

Daar werd hij opgewacht door politieagenten die door de beveiliging van het feestterrein op de hoogte waren gesteld van zijn roekeloze rijgedrag. De agenten lieten de bestuurder stoppen, waarna bleek dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man werd aangehouden wegens het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats ongeval.

De bestuurder werkte echter niet mee. Hij bedreigde de agenten en bleef zich verzetten tegen zijn aanhouding. Daarop werd hij geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

De 39 jarige vrouw in de rolstoel werd voortgeduwd door een 52 jarige vrouw uit Losser. Ook zij werd bij de botsing door de auto geraakt. Beide vrouwen waren niet gewond en er was geen zichtbare schade aan de rolstoel.

Op het politiebureau bleek dat de man een promillage had van 1,8. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):