vrijdag, 28. april 2006 - 18:57

Dronken vrouw ramt bus

Sittard

Een 38-jarige vrouw uit Heerlen heeft op donderdag met haar personenauto een bus geramd toen zij op de Wehrerweg in Sittard linksaf wilde slaan om de Selfkantstraat in te rijden. Hoewel de vrouw zelf geen letsel opliep, raakte haar auto zwaar beschadigd aan de voorzijde. Ook de bus raakte beschadigd door de aanrijding.

Toen de vrouw in gezelschap van een politieagent even later naar haar woning ging om haar GSM-toestel op te halen, viel op dat zij wankel liep. Ook rook de agent een alcoholgeur. Eenmaal in de woning aangekomen zag de agent een geopende fles sterke drank op het aanrechtblad in de keuken staan. Toen de Heerlense een ademtest moest ondergaan, bleek het alcoholpromillage ruim 4 keer boven de maximale toegestane waarde te liggen.

De vrouw verklaarde dat zij alleen maar een homeopathisch middel had gebruikt waarin alcohol zou zitten. Nadat de vrouw was aangehouden, werd zij voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. Haar rijbewijs werd ingevorderd en er zal proces-verbaal tegen de vrouw worden opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het veroorzaken van de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):