maandag, 7. augustus 2006 - 17:13

Drugsdealer valt via 'varkensrug' door de mand

Oosterhout

Zondagavond rond 22.30 uur werd de politie ter plaatse geroepen bij een verkeersongeval op de Hoofseweg. Bij het ongeluk waren een scooterrijder en zijn passagiere gewond geraakt.

De 19-jarige scooterbestuurder had vermoedelijk ter hoogte van de Sterrenlaan een wegafsluiting genegeerd en was vervolgens op een zogenaamde ‘varkensrug’ gebotst. Dat is een betonblok ter geleiding van het verkeer.

De jongeman en zijn vriendin gedroegen zich ten opzichte van het ambulancepersoneel erg opstandig. Toen de verpleegkundige hem medicijnen wilde toedienen, kwam de aap uit de mouw. Hij vertelde dat hij onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Die opmerking werd op het juiste moment geplaatst, omdat de combinatie van drugs en de medicijnen een gevaarlijke uitwerking konden hebben.

Bij controle van de bagage van het duo vonden de agenten een tas met een dealers hoeveelheid hard- en softdrugs, waar onder hennep, GHB en speed. Deze drugs werden in beslag genomen.

Beide verdachten zijn overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda. Van de scooterbestuurder werd een bloedproef afgenomen, dat door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht zal worden op de aanwezigheid van verdovende middelen.

Vanwege letsel aan zijn kniebanden moest de man een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Zijn vriendin, een 17 jarige vrouw uit Sint Willebrord had bij het ongeval een gekneusde pols, blauwe plekken en een snijwond opgelopen. Zij mocht na behandeling naar huis.

De politie stelt een nader onderzoek in naar het duo en naar de aangetroffen verdovende middelen.
Provincie:
Tag(s):