donderdag, 16. maart 2006 - 9:25

Drugshandelaar opgepakt

Leeuwarden

Op vrijdag 10 maart heeft het Drugs Overlast Team een actie gehouden in de Aggemastate. Er zou daar vanuit een woning in cocaïne worden gehandeld. Ook zou er inmiddels een behoorlijke klantenkring zijn opgebouwd.

Op vrijdagavond zijn er, na diverse malen observeren, in eerste instantie zes personen (gebruikers/kopers) aangehouden. Bij vier van deze personen werd cocaïne aangetroffen. De Toen 38-jarige bewoner werd aangehouden toen hij zijn woning verliet. De man was in het bezit van een hoeveelheid cocaïne en geld.

Met toestemming van de verdachte werd zijn woning doorzocht. In de woning werden zes personen aangehouden voor het bezit van harddrugs. In de woning werd cocaïne, twee vuurwapens, waarvan een replica, en een fles met daarin GHB aangetroffen. De gebruikers/kopers zijn allen gehoord. Op drie personen na gaven zij allen aan dat zij cocaïne hadden gekocht van de verdachte, of dat zij wisten dat hij in cocaïne handelt. De verdachten kwamen niet alleen uit Leeuwarden, maar ook uit Franeker, Beetgum en Meppel.
De verdachte is inmiddels gehoord en heeft een bekennende verklaring afgelegd. Hij geeft aan dat hij al twee jaar lang cocaïne verkoopt aan een vaste klantenkring. De man is woensdag 15 maart voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):