maandag, 14. augustus 2006 - 13:59

Drugsinval in café

Groningen

Zondagmorgen is door de politie een inval gedaan in een café aan de Gelkingestraat in Groningen. Bij de inval werd bijna 30 gram cocaïne aangetroffen. Bovendien werden enkele gebruikershoeveelheden hard- en softdrugs in beslag genomen. Daarnaast trof men bij de inval een boksbeugel aan.

Tijdens de inval waren 25 bezoekers in het pand aanwezig. In totaal zijn 12 personen meegenomen naar het politiebureau. Zij konden zich niet legitimeren. Na te zijn gehoord, zijn de 12 met een procesverbaal Wet Identificatieplicht heengezonden. Het café moet voorlopig de deuren sluiten. Door de burgemeester zal een besluit worden genomen over al dan niet definitieve sluiting.

Tot de inval werd besloten nadat er regelmatig overlastklachten bij de politie binnen waren gekomen. De politie had sterke vermoedens dat er in drugs gehandeld zou worden. Bij de drugsinval waren ongeveer 20 agenten betrokken. Bovendien werd een drugshond ingezet. De Officier van Justitie was bij de inval aanwezig. Gedurende de inval is de Gelkingestraat afgesloten geweest.
Provincie:
Tag(s):