zondag, 5. februari 2006 - 11:12

Drugsvondst en inbraaksporen na industriebrand

Beringe

Bij de brand van afgelopen donderdagavond in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Slootsekuilen in Beringe wordt brandstichting niet uitgesloten. Dit meldt de politie na een eerste onderzoek. Dit onderzoek wees uit dat er was ingebroken in het gebouw. Vermoedelijk zijn er geen goederen buitgemaakt bij de inbraak.

Ook werd er tijdens de bluswerkzaamheden door de brandweer in een van de compartimenten van het complex een hennepkwekerij met ongeveer 180 hennepplanten en 35 trays met ieder ongeveer 150 hennepstekken gevonden. Volgens de politie heeft de hennepkwekerij niks te maken met de oorzaak van de brand.

Verder onderzoek leverde zaterdagochtend nogmaals een drugsvondst op. De politie trof enkele grote tassen met henneptoppen en twee grote pakketten met hashplakken aan. De politie heeft de verdovende middelen in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in naar de herkomst ervan.

De brand brak donderdagavond rond 21:00 uur uit bij een bedrijf dat poetsdoeken verpakt in het bedrijfsverzamelgebouw. In totaal waren er 7 bedrijven in het pand op het industrieterrein in Beringe gehuisvest. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Provincie:
Tag(s):