maandag, 21. augustus 2006 - 9:53

Drukgolftesten HSL-Zuid

Breda/Prinsenbeek

High Speed Alliance (HSA) voert van 21 tot 25 augustus op het zuidelijk deel van de HSL-Zuid testritten uit met een Bombardier-TRAXX locomotief en Intercityrijtuigen (type ICRm). De testen zijn bedoeld om de drukgolven te meten die ontstaan wanneer 2 treinstellen elkaar met grote snelheid passeren.

Tijdens de testritten zullen, in het kader van de toelating van dit treintype, meerdere drukgolfmetingen plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de trein in de loop van 2007 op de HSL gaat rijden.

Een TRAXX-locomotief met zes ICRm rijtuigen en een meetrijtuig, zullen een aantal keren en bij verschillende snelheden op de HSL een Thalys passeren. Maandag 21 augustus is een voorbereidingsdag. Op dinsdag 22 en woensdag 23 augustus zullen de eerste ritten in de open lucht plaatsvinden tussen de tunnelbak bij Galder en Prinsenbeek.

Komende woensdagmiddag, donderdag en vrijdag zullen de testen in de tunnel onder de Dordtsche Kil worden uitgevoerd. In de loop van dit jaar worden er meerdere testegedaan op het traject van de HSL-Zuid.

Ook wanneer het noordelijk deel van de HSL is opgeleverd zal HSA het volledige testprogramma uitvoeren bij alle treinen die op de HSL gaan rijden. Daarna kan worden gestart met de commerciële exploitatie en kunnen reizigers gaan profiteren van de forse tijdwinst die de HSL zal opleveren.
Provincie:
Tag(s):