dinsdag, 19. december 2006 - 16:50

Drukke avond en nacht met aanrijdingen voor politie

Regio

Op vier verschillende plaatsen in de provincie zijn maandagavond en - nacht automobilisten met hun auto, al dan niet door de gladheid, van de weg geraakt. Hierbij raakten een inwoonster uit Beilen en een inwoner uit Nieuw Weerdinge gewond deze moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Als gevolg van de gladheid ging het in Papenvoort op de gelijknamige weg twee keer mis. In een flauwe bocht naar rechts ging hier een 74 - jarige man uit Gasselte rechtdoor en kwam tegen een boom tot stil stand. De auto vloog hierbij over de kop en de man is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Assen gebracht.

Een paar uur later botste op dezelfde weg een 32 - jarige man uit Schoonebeek met zijn auto tegen de voorgevel van een boerderij. De auto raakte in een bocht in de slip en kwam via de tuin tegen de gevel van de boerderij tot stilstand. De gevel van de boerderij raakte ontzet en auto totaal vernield.

In Bruntinge kwam een 29 - jarige vrouw uit Beilen op de Holtherstraat maandagavond met haar auto in een weiland terecht. Bij de overgang van asfalt naar klinkers verloor de vrouw, vermoedelijk door het gladde wegdek, de macht over het stuur. De vrouw is lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Een 70 - jarige man uit Nieuw Buinen reed maandagavond op de Kanaalstraat in Buinen met zijn auto het kanaal in. De man zocht iets in zijn auto waardoor hij niet goed oplette, de auto kwam hierna in de rechterberm terecht. De man wilde corrigeren waarna de auto de weg overschoot en aan de andere kant van de weg het kanaal inreed. De man die alleen in de auto zat kon op eigen kracht uit het voertuig komen en is overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal.

De brandweer moest maandagnacht een een 23 - jarige inwoner uit Nieuw Weerding uit zijn zwaar beschadigde auto knippen. De auto van de man kwam door nog onbekende oorzaak op de Oosterveldsestraat in Emmen op zijn zijkant terecht. De man raakte gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Omdat het vermoeden bestaat dat de man heeft gedronken is in het ziekenhuis een bloedproef van de man afgenomen.
Provincie:
Tag(s):