woensdag, 24. mei 2006 - 9:01

Drukke Hemelvaart verwacht op de snelwegen

Amsterdam

Woensdagmiddag wordt een middag met heel veel files. Ruim 1,1 miljoen Nederlanders gaan er tijdens het lange hemelvaartweekend voor een paar dagen tussenuit. Ruim 650.000 daarvan blijven in Nederland. De rest gaat naar het buitenland, vooral naar België, Frankrijk en Duitsland. Daardoor is de avondspits van woensdag veel drukker dan normaal. Dit meldt de ANWB

In vergelijkbare situaties in eerdere jaren stond er op het hoogtepunt rond half zes ruim 300 km file. De toeristenbond verwacht veel vertraging op de wegen vanuit Amsterdam en Utrecht en in het midden en zuiden van het land. Maar ook een rit naar de Friese Meren en de Zeeuwse kust gaat woensdag niet zonder files. Pas tegen acht uur ’s avonds zijn de meeste files opgelost.

Op Hemelvaartsdag 25 mei wordt het opnieuw druk op de weg. Vrijdag 26 en zaterdag 27 mei valt het wel mee met de drukte, maar zondagmiddag en avond 28 mei ontstaan er door terugkerend vakantieverkeer opnieuw files. Vooral de files richting de Randstad op de A1,de A28 en vanuit Zeeland staan er tot zondagavond laat.
Categorie:
Tag(s):