vrijdag, 16. juni 2006 - 15:25

Drukkerij Em. de Jong krijgt predikaat 'Koninklijk'

Baarle-Nassau

Drukkerij Em. de Jong viert dit jaar zijn eeuwfeest. De afgelopen honderd jaar groeide het in Baarle-Nassau gevestigde familiebedrijf uit van een dorpsdrukkerij tot een belangrijke en omvangrijke drukwerkspecialist in Europa. Kroon op het werk van Drukkerij Em. de Jong vormt de toekenning van het predikaat 'Koninklijk', tot nu toe slechts toegekend aan zo'n 550 andere bedrijven, instellingen en verenigingen in Nederland die van landelijke betekenis zijn en een belangrijke plaats innemen in hun vakgebied.

et jubileum wordt gevierd op vrijdag 16 juni. Op deze dag zal de burgemeester van Baarle-Nassau, drs. J.P.M.M. Hendrikx, officieel bekendmaken dat bij Koninklijk Besluit het predikaat 'Koninklijk' is toegekend aan Drukkerij Em. de Jong. Daarnaast zal Joep de Jong, algemeen directeur van Drukkerij Em. de Jong, een foedraal met de jubileumuitgaven 'Baarle in Druk' en 'Druk in Baarle' officieel overhandigen aan de burgemeesters van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau.

Het eerste boek vertelt 100 jaar drukkers- en uitgeversgeschiedenis aan de hand van de familiegeschiedenis De Jong. De laatste 35 jaar is Drukkerij Em. de Jong onder leiding van Joep de Jong, telg uit de derde generatie, uitgegroeid tot de grootste drukkerijlocatie in Nederland, met 360 medewerkers.

Een van de pijlers onder het succes is de 'flying imprint' techniek. Deze techniek, waarmee alle rotatiepersen zijn uitgerust, bezorgt Drukkerij Em. de Jong in de jaren tachtig een beslissende voorsprong in de retailmarkt.
Het tweede boek, dat werd samengesteld door de Heemkundekring 'Amalia van Solms', is bedoeld als sfeer- en kijkboek over Baarle Nassau-Hertog in de voorbije eeuw en toont de verbondenheid van Drukkerij Em. de Jong met de Baarlese gemeenschap.
Provincie:
Tag(s):