vrijdag, 28. juli 2006 - 9:14

Drukste dag Schiphol ooit

Schiphol

Vandaag, 28 juli, en volgende week vrijdag 4 augustus verwacht Schiphol topdrukte en rekent men op de komst van 166.000 passagiers per dag. Daarmee zal dan de drukste dag van vorig jaar, die op vrijdag 29 juli met 160.348 passagiers werd behaald, met ruim 5000 passagiers worden overschreden, een record dus. Dit heeft een woordvoerder van de luchthaven vrijdag bevestigd.

Het vakantieseizoen is in volle gang en dat is op Schiphol dan ook goed te merken. In juli en augustus reizen gemiddeld 150.000 passagiers per dag via Schiphol, ruim 5.000 meer dan vorig jaar. In totaal verwacht Amsterdam Airport Schiphol in deze periode circa 9,4 miljoen passagiers.

Amsterdam Airport Schiphol heeft net als luchtvaart-maatschappijen en afhandelaren extra maatregelen genomen om deze drukte op te vangen. Extra personeel begeleidt passagiers en wegbrengers en vakantiegangers worden op de toegangsweg van elkaar gescheiden. Entertainers vermaken de vakantiegangers tijdens het wachten.

Vanwege de extra drukte adviseert Schiphol passagiers om op tijd naar de luchthaven te komen. Dit tijdstip wordt aangeven door de luchtvaartmaatschappij. Reizigers die per auto naar Schiphol gaan, moeten rekening houden met de wegwerkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de A4/A10. Zie voor meer informatie: www.a4a10zuidbereikbaar.nl

Passagiers kunnen de wachttijden beperken door gebruik te maken van de talrijke self-service check-in kiosken of door thuis via internet in te checken. Voor meer informatie over inchecken en ook reistips zie: www.schiphol.nl
Provincie:
Tag(s):