zaterdag, 17. juni 2006 - 15:57

Drukte op de Waterland Kerkenland route

Waterland

Voor het elfde achtereenvolgende jaar werd vandaag en ook nog morgen in Waterland en Landelijk Noord ‘Waterland – Kerkenland’ georganiseerd. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni en op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2006 zijn er muzikale fietsroutes die de deelnemers langs bijzondere locaties voeren waar ze op muzikale intermezzo’s worden getrakteerd.

Bij de diverse kerken wordt gevarieerde muziek anageboden: van klassiek tot shanty en van pop tot belcanto. Om de miniconcertjes bij te kunnen wonen moet er wel gefietst wordenm, in totaal zo’n 18 kilometer. Vooral de combinatie van een mooie omgeving, de acht kerkjes en de uiteenlopende muziek staan garant voor een mooie zomermiddag. En over het weer was zeker niet te klagen. Een temperaratuur van rond de 25 graden en een heerlijk zomerwindje maakten de tocht extra aantrekkelijk.

In het eerste weekend waren de dorpen Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot aan de beurt. Ieder heel uur, te beginnen om 13.00 uur, waren er concertjes te zien en te horen.
Het laatste optrden was om 16.00 uur.

In het tweede weekend staan de kerkjes van Zuiderwoude, Uitdam, Broek in Waterland en de R.K. Kerk van Monnickendam op het programma.

Mede door het prachtige weer was het dringen geblazen, vooral het dorpshuis in Ransdorp zat vol toen het concert begon. De recreanten genoten zichtbaar van de musical die daar opgevoerd werd.
Provincie:
Tag(s):