vrijdag, 9. juni 2006 - 20:56

DSM Emmen en Hondsrug College gaan samenwerken

Emmen

DSM Engineering Plastics Emmen BV en het Hondsrug College in Emmen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Doel van de samenwerking is om leerlingen van VMBO en VWO te interesseren voor een technische studie.

De ondertekening was gekoppeld aan een demonstratie bij DSM in Emmen, waar leerlingen van het Hondsrug College tekst en uitleg gaven over de werking van een door hen in miniatuur nagebouwde DSM-productiereactor. Dat het niet om zo maar een project gaat, blijkt uit het feit dat hun ontwerp van de TU Delft al een prijs kreeg voor de techniek.

Namens DSM Nederland feliciteerde Gerard Ensink de leerlingen met hun werk. Hij zwaaide extra lof toe aan chemie-docent Wim Both die het project begeleidde.

Rector Alex de Gruijter van het Hondsrug College zei erg tevreden te over de samenwerking met DSM Emmen. Hij hoopt dat de gezamenlijke projecten er voor zorgen dat nog meer leerlingen gaan kiezen voor de technische opleiding. Hij werd op zijn wenken bediend door Anton Jan de Boer, een van zijn VWO-leerlingen en deelnemer aan het project. “Ik heb eindexamen gedaan en ga in september technische bedrijfskunde studeren in Groningen. Dat komt niet alleen door mijn deelname aan dit project. Ik ben er in de praktijk achter gekomen dat ik dit werk heel erg leuk vind om te doen. Daarom heb ik heel bewust gekozen voor deze studierichting.�
Provincie:
Tag(s):