dinsdag, 11. april 2006 - 9:03

Dubieuze mijlpaal bereikt

Tilburg

De politie heeft maandag op vier adressen in Tilburg hennepkwekerijen geruimd. Daarbij werd de 100ste kwekerij van dit jaar aangetroffen. In een onbewoond pand aan de Liesveldstraat werd een compleet ingerichte kwekerij aangetroffen. Er stonden echter geen planten. Kennelijk was er net geoogst, want de politie vond nog wel 90 zakken met hennepafval.

In een woning aan de Jan van Riebeeckstraat werd een kwekerij met 77 planten aangetroffen. De politie ging ook naar binnen in een woning aan het Columbusplein. Ook hier werd een kwekerij aangetroffen, waar kort tevoren was geoogst.

De 100ste kwekerij van dit jaar werd 's middags aangetroffen op het Drongelenhof. Dit was ook een bijzondere vondst want de plantage was ondergronds in een garagebox aangelegd. In een soort voormalige smeerput/kruipruimte trof de politie 43 planten aan die beschenen werden door assimilatielampen. De kwekerij was goed verborgen omdat er bovengronds verder niets te zien was.

De Tilburgse politie is bijzonder actief met het ruimen van kwekerijen. Wekelijks wordt onder leiding van een coördinator een lijst gemaakt van verdachte panden. De informatie komt via verschillende bronnen binnen. Onder andere via tips naar Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) en rechtstreeks naar de politie.

Onlangs is door de Gemeente in geheel Tilburg als waarschuwing een folder verspreid die ingaat op de risico’s van hennepteelt. Vorig jaar ruimde de politie in het district Tilburg 255 kwekerijen, waarbij ruim 51.000 planten en 36.000 stekken werden geruimd.
Provincie:
Tag(s):