zaterdag, 23. september 2006 - 11:41

Duikers in actie na vondst kinderfietsje

De Hoef

Vrijdagmiddag rond 15.35 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een mogelijk persoon te water aan de Oostzijde in De Hoef.De politie, ambulance en de brandweer en duikers van De Ronde Venen werden gealarmeerd. Ook werden de duikers van de brandweer Maarssen gealarmeerd.

De melder had langs de Oostzijde een kinderfiets zien liggen aan de waterkant en had direct de hulpdiensten gealarmeerd, omdat niet duidelijk was waar het kind was.

Bij aankomt van de politie was het fietsje weg bij de plek waar de melder deze had zien liggen. De brandweer ging direct met twee duikers te water om te zoeken naar het kindje. Toen de brandweer van Maarssen arriveerde zijn ook deze duikers gaan zoeken. Rond 16:25 werd er in overleg met de politie en de OVD van de brandweer besloten om de zoekactie te staken.

Een kleine 5 minuten later kwam er een vrouw met de melding dat het jongetje gewoon thuis zat. De moeder was onderweg naar school toen het kindje was gevallen. Toen had ze de fiets langs de weg gezet en was vervolgens met hem verder gegaan op haar fiets naar school. Op de terug weg had ze de fiets weer meegenomen.
Provincie:
Tag(s):