dinsdag, 5. september 2006 - 10:39

Duikongeval in zwembad Bisonsport

Maarssen

Donderdagavond 31 augustus om 19.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden in zwembad Bisonsport aan het Bisonspoor in Maarssen. Het zwembadpersoneel verleende direct eerste hulp aan het slachtoffer. Ambulance, politie en brandweer waren binnen enkele minuten ter plaatse. Op het zwembadperron van het wedstrijdbad, vlak voor de openslaande deuren van de nooduitgang, viel een fles met perslucht om. Deze was daar even tevoren neergezet door twee leerling-duikers.

Door de klap schoot de koppeling op de fles los, waarna de fles als een ongeleid projectiel door de deuren van de nooduitgang naar buiten vloog. Daarbij raakte een 38-jarige duikschoolleraar uit Maarssen gewond aan zijn been. De tegenovergelegen flat raakte beschadigd.

Bij de hulpverlening in het zwembad werd het daar ingestelde ongevallenprotocol gevolgd. De ambulance was binnen enkele minuten ter plaatse. De man werd door de ambulance overgebracht naar het UMC.

De forensisch opsporing van de politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.
De gemeente Maarssen onderzoekt of er naar aanleiding van dit ongeval maatregelen getroffen moeten worden.

De gemeente heeft haar betrokkenheid overgebracht naar de familie en vrienden van de man. Voor het zwembadpersoneel en de leerling-duikers wordt nazorg geregeld.
Provincie:
Tag(s):